Overmars: ''De UEFA heeft ook baat bij die honderden miljoenen'' KNVB volgt na Europese kritiek: ''Streven ernaar om het dan af te ronden'' KNVB heeft nieuws: seizoen mogelijk uitgespeeld in de zomermaanden 'Ajax wil met Huntelaar door': 'Dan zal hij flink moeten inleveren' ''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden''

Van Basten: ''Een schande, wat zijn we aan het doen in Nederland?''

0
Van Basten: ''Een schande, wat zijn we aan het doen in Nederland?''

Marco van Basten is niet te spreken over de staat van het Nederlandse voetbal, na de nederlaag van Ajax tegen Getafe. Zijn collega Kenneth Perez stelt dat de Amsterdammers simpelweg te veel kwaliteit hebben moeten inleveren.  

"Ajax is totaal niet meer zo goed als vorig jaar of drie maanden geleden", zegt Perez bij FOX Sports. "Ze hebben een bepaalde manier van spelen die heel vervelend is. Dat ligt een team als Ajax niet. Ze tonen heel vervelend gedrag, maar ze kunnen ook wel voetballen. Het is niet dat het helemaal niets is."

Van Basten kan zich daar niet helemaal in vinden. Hij is niet te spreken over de uitschakeling van Ajax, en ook niet over die van AZ. "Schande? Dat vind ik wel. Als je het Nederlandse voetbal nu bekijkt en ziet dat AZ er tegen LASK Linz uitvliegt en Ajax tegen Getafe, dan moet je je afvragen wat we in Nederland aan het doen zijn met onze competitie. Abominabel? Dat vind ik wel, ja", vult hij aan.

Arnold Bruggink stelt dat LASK Linz en Getafe daarmee tekort worden gedaan. "LASK en Getafe zijn geen aansprekende namen, maar hebben wel een trainer die hun ploegen goed neer kan zetten. Ze wekken enorm veel energie en irritatie op", zegt hij. "LASK en Getafe zijn geen aansprekende namen, maar hebben wel een trainer die hun ploegen goed neer kan zetten. Ze wekken enorm veel energie en irritatie op", aldus Van Basten.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›