''Vijftien miljoen aftikken voor Appie's noodlot, wat zou het?'' Derksen: ''Uit die actie sprak: krijgen jullie allemaal maar corona'' FIFA niets te zeggen over Ziyech: ''Chelsea zegt: 1 juli ben je hier'' BREAKING | Ajax zegt aflopend contract Nouri formeel op Veltman weer fit: ''Alleen Neres en Mazraoui blijft afwachten''

'Noodscenario' Eredivisie: Ajax volgend seizoen in de Champions League

0
'Noodscenario' Eredivisie: Ajax volgend seizoen in de Champions League

Het coronavirus zorgt er momenteel voor dat er niet gevoetbald kan worden, maar mogelijk heeft de voetbalwereld komend seizoen ook nog last van de pandemie.

Het is niet uitgesloten dat de eredivisie volgend seizoen uit twintig clubs bestaat, weet De Telegraaf te melden. De KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie moeten kijken naar mogelijke scenario's voor het einde van de competitie en dit is er één van. Dat betekent dat er uit de eredivisie niemand degradeert en dat de twee beste clubs uit de Keuken Kampioen Divisie wel promoveren. 

Volgens De Telegraaf zou de huidige stand ook worden gebruikt bij het toekennen van de tickets voor Europees voetbal. Ajax en AZ hebben evenveel punten, maar het groepsticket voor de Champions League zou vanwege een beter doelsaldo naar Amsterdam gaan. Feyenoord gaat naar de Europa League, terwijl PSV en Willem II de laatste twee Europa League-voorrondetickets pakken.

Dat er volgend seizoen twintig clubs in de eredivisie zitten, is nog niet vastgesteld. De competitie moet voor 1 juli uitgespeeld kunnen worden. Als dat niet lukt, is deze oplossing volgens de KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie de meest eerlijke.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›