Ophef na interview Overmars in Telegraaf: ''NOS was verbolgen'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: Ajax half juni alweer in actie' 'KNVB luistert niet naar Ajax en stelt beslissing over competities uit' ''Wat Ajax voorstelt is lachwekkend, dan maak je jezelf belachelijk'' 'Beslissing over toekomst Eredivisie mogelijk pas in mei'

Maduro heeft medelijden met Babel: ''Het zal heel moeilijk worden''

0
Maduro heeft medelijden met Babel: ''Het zal heel moeilijk worden''

Hedwiges Maduro heeft het te doen met zijn oud-teamgenoot Ryan Babel. De 33-jarige aanvaller kwam afgelopen winter op huurbasis over naar Ajax. Volgens Maduro deed Babel dit om een plek af te dwingen in de EK-selectie van het Nederlands Elftal. 

"Ja, ik vond zijn komst heel begrijpelijk", begint Maduro in gesprek met AjaxShowtime. "Zowel voor Ajax als voor hemzelf was het een logische stap. Ook voor Ryan zelf was het goed om naar Ajax te komen, veel speelminuten te maken en dan naar het EK te gaan."

Of Babel ook in 2021 nog steeds in aanmerking komt voor Oranje, is nog maar de vraag. "Hij heeft specifieke kwaliteiten die andere spelers missen, maar in een jaar tijd kunnen zijn concurrenten zich ook snel ontwikkelen. Jongens als Steven Bergwijn en Donyell Malen zijn allemaal een stuk jonger en frisser, terwijl Babel nog ouder wordt. Met alle respect, maar het zal voor hem nu heel moeilijk worden."

Desalniettemin hoopt Maduro dat Babel het gaat redden. "Ik verwacht niet dat Ajax na de zomer nog met hem doorgaat, want dit was volgens mij vooral een korte termijn-oplossing. Of Ryan volgend jaar meegaat naar het EK zal dus erg afhangen van waar hij gaat spelen en op welke positie hij gaat spelen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!