''Vijftien miljoen aftikken voor Appie's noodlot, wat zou het?'' Derksen: ''Uit die actie sprak: krijgen jullie allemaal maar corona'' FIFA niets te zeggen over Ziyech: ''Chelsea zegt: 1 juli ben je hier'' BREAKING | Ajax zegt aflopend contract Nouri formeel op Veltman weer fit: ''Alleen Neres en Mazraoui blijft afwachten''

Schreuder blikt terug: ''Iedereen moest terug naar de basis''

0
Schreuder blikt terug: ''Iedereen moest terug naar de basis''

De 6-2 nederlaag bij Feyenoord in 2019 was voor Ajax een klein smetje op een droomseizoen. In een interview met de Volkskrant blikt assistent-trainer Alfred Schreuder terug op de uitlijder in De Kuip. 

"We waren al een tijdje niet top. Dat moest veranderen", steekt Schreuder van wal. "Feyenoord liep totaal over ons heen. De vlam sloeg in de pan. Dat moet je in de Kuip altijd voorkomen. Robin van Persie nam het publiek mee."

"Ik weet dat we in de busreis terug met de staf al uitgebreid hebben gesproken, over dat het anders moest", herinnert Schreuder zich. "Dat iedereen terug moest naar de basis. Niet 95 procent, maar 100 procent. Je kunt het allemaal zo goed bedenken, maar de hoofdzaak in voetbal is dat je iedereen nodig hebt. Het gaat om de klik tussen de spelers onderling, tussen de spelers met de staf."

Na de vernedering in Rotterdam ging er een knop om bij Ajax. Een sleutelmoment was volgens Schreuder het groepsgesprek, een dag na de pijnlijke nederlaag. "Alle belangrijke spelers deden hun zegje. Dat is een van de belangrijkste gesprekken van het seizoen geweest."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!