Silva blikt terug: ''Het pakte anders uit dan ik had verwacht''

0
Silva blikt terug: ''Het pakte anders uit dan ik had verwacht''

Bruno Silva kon zijn geluk niet op toen hij in 2008 de overstap maakte van FC Groningen naar Ajax. De Uruguayaan begon goed aan zijn periode in Amsterdam, maar verdween uit de basis toen Marco van Basten na een halfjaar het hoofdtrainerschap overnam van Adrie Koster.

"Hij had een andere visie op hoe we moesten spelen", doelt Silva op Van Basten. "Daar paste ik niet in", aldus de oud-voetballer in een interview met ELF Voetbal. Uiteindelijk kwam Silva in vier seizoenen tot 31 officiële wedstrijden voor Ajax. 

"Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Ajax, maar het pakte anders uit dan ik had verwacht", erkent Silva, die zich nu richt op een carrière als trainer. "Ik heb mijn jeugddroom om profvoetballer te worden vervuld. Ik ben er trots op dat ik dankzij het voetbal mijn moeder en mijn familie heb kunnen helpen. Daarvoor ben ik ook FC Groningen en Ajax dankbaar."

Silva was begin dit jaar van plan om weer eens te langs te gaan bij zijn oude clubs. "Ik wilde voor de coronacrisis graag weer eens naar Nederland, maar ik zal mijn reis even moeten uitstellen", realiseert Silva zich.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›