Met deze corona-voorschriften wil de eredivisie komend seizoen beginnen

0
Met deze corona-voorschriften wil de eredivisie komend seizoen beginnen

De KNVB heeft een fors aantal regels en voorschriften opgesteld voor de hervatting van de voetbalcompetities in september. 

''Eind april, begin mei hadden we de protocollen uit Duitsland al. Vanuit het hotel gaat eerst bus A rijden met de basis, dan komt bus B met de reservespelers en vervolgens komen er allerlei kleine busjes met staf, media en noem maar op'', vertelt Eric Gudde in gesprek met De Telegraaf. Daarnaast is het belangrijk dat elke speler en elk staflid zich een keer per week laat testen op corona. 

Als spelers en gezinsleden of huisgenoten besmet raken, moeten ze direct in quarantaine, stelt het bovenstaande medium. Daarnaast worden teams rondom wedstrijden zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. De spelers krijgen verschillende looproutes in het stadion en komen ook niet tegelijkertijd het veld op. Wisselspelers moeten anderhalve meter afstand nemen van elkaar.

Na de wedstrijd mogen de voetballer niet samen douchen, maar de protocollen gaan veel verder dan deze maatregelen. ''Wees zeer terughoudend bij het gebruik van mobiele telefoons, tablets en PlayStations van andere personen'', valt er te lezen bij de voorschriften.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›