Lof voor Huntelaar: ''De sleet lijkt er daar nog niet op te zitten''

0
Lof voor Huntelaar: ''De sleet lijkt er daar nog niet op te zitten''

Hoewel Ajax bekend staat en bekend wilt staan als opleidingsclub, verlengde ze onlangs het contract van de 36-jarige Klaas Jan Huntelaar. Henk Timmer van Voetbal International legt uit waarom de Ajacied, die ook als mentor wordt gezien voor de jongere spelers, nog steeds zo belangrijk is.

"Zelfs op 36-jarige leeftijd was Huntelaar bij Ajax afgelopen seizoen de aanvaller die het minste aantal minuten nodig had voor een goal. In de competitie kwam de Achterhoeker tot achttien wedstrijden waarin hij negen doelpunten maakte. Daarvoor had de reservespeler slechts 839 speelminuten nodig. Het betekent dat het in de Eredivisie gemiddeld 93 minuten duurt voordat Huntelaar scoort", berekent Timmer. "Nemen we het gemiddelde over alle officiële wedstrijden afgelopen seizoen dan scoort de spits één keer per 123 minuten."

"Wie Klaas Jan Huntelaar afgelopen seizoen kirrend aan de zijlijn zag trappelen als een jong veulen, vervolgens de wei in zag sprinten om tekeer te gaan in de speeltijd die hem was gegund, heeft gezien dat het ook achttien jaar na zijn debuut als prof met de gretigheid en de fysieke gesteldheid van de spits nog altijd goed zit", vervolgt de journalist in Voetbal International. Hoewel Huntelaar in augustus 37 jaar wordt, lijkt de sleet er op dat vlak bij de liefhebber pur sang nog niet heel erg op te zitten."

"In het verlengde van zijn rol als mentor voor zijn talentvolle opvolgers, ligt het belang van Huntelaars persoonlijkheid in de spelersgroep", weet Timmer. "Als er in voetballand wordt gezegd: hij is zo belangrijk voor de kleedkamer, is dat een opmerking waar toch geregeld geringschattend over wordt gedaan. Het moet bij een speler uiteraard voornamelijk gaan om zijn voetbalkwaliteiten, maar de aanwezigheid van Huntelaar in de Ajax-selectie is toch ook om andere redenen zeer waardevol."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›