Elshoff: ''Wijndal zou voor Ajax een gedroomde linksback zijn''

0
Elshoff: ''Wijndal zou voor Ajax een gedroomde linksback zijn''

NOS-commentatoren Vermeulen en Elshoff weten wel wat Ajax nodig heeft. Beter gezegd, wie Ajax nodig heeft. Ajax moet zowel Boadu als Wijndal overnemen van AZ, vinden zij. Ook Stengs is een goede optie.

Nieuwe spelers zijn wel nodig zegt Vermeulen. "Onana zou nog steeds weg kunnen gaan. Van Tagliafico is de kans groot dat hij weggaat, want Ajax wil natuurlijk meewerken als daar goed geld komt. Bij Van de Beek is het heel simpel: Real Madrid heeft een optie en als ze het geld betalen dat ze een jaar hebben afgesproken, is hij weg. Ziyech is al weg, dus dan kun je zeggen dat de as en het hart uit het elftal is", deelt Vermeulen met de NOS.

Elshoff denkt dat de oplossing in Alkmaar te vinden is. "Veertig kilometer verderop woont een uitstekende linksback, alleen Ajax en AZ hebben een gespannen relatie. Boadu zou het gat voorin kunnen vullen. Of Stengs. En Wijndal zou voor Ajax een gedroomde linksback zijn. Boadu komt uit Amsterdam en alles in de wereld van het voetbal draait uiteindelijk om geld. Dat zal hier ook zo zijn: als Ajax de beurs trekt en een fors salaris neerlegt, zijn de wonderen de wereld nog niet uit", zegt Elshoff.

Vermeulen is het met Elshoff eens. "Als Ajax minimaal twee spelers zou wegkopen, hebben ze AZ ontmand en ben je voor een deel van concurrent af. Het is mooi meegenomen voor Ajax. Als je versterkingen nodig hebt van Champions League-niveau, ga je niet heel de wereld over zoeken als die veertig kilometer verderop rondlopen", aldus Vermeulen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›