Ajax zo goed als zeker van Champions League; pot 2 lonkt

0
Ajax zo goed als zeker van Champions League; pot 2 lonkt

Het is zo goed als zeker dat Ajax volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League uitkomt. Als de club het Miljardenbal haalt, is de kans groot dat de club ook nog een voordelige loting heeft.

Ajax plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League wanneer de winnaar van het huidige seizoen zich ook via de eigen competitie plaatst voor het miljardenbal van volgend seizoen. De kans dat dat gaat gebeuren, lijkt een stuk groter dan een maand geleden. Atlético Madrid en Atalanta Bergamo waren destijds twijfelgevallen voor een Champions League-ticket, maar inmiddels kunnen de clubs dat bijna niet meer mislopen. 

Alleen als Napoli of Olympique Lyon de Champions League weten te winnen, grijpt de ploeg naast een direct ticket. Deze clubs zijn echter geen favoriet voor de winst. Als Erik ten Hag en zijn team het toernooi halen, lonkt een plaats in pot 2 tijdens de loting. Dat heeft te maken met de clubranking van de afgelopen vijf jaar. De Amsterdammers staan 21e op die lijst, maar veel clubs die hoger staan, lijken naast een Champions League-ticket te grijpen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›