Advies voor Van de Beek: ''Past niet bij het Italiaanse voetbal''

0
Advies voor Van de Beek: ''Past niet bij het Italiaanse voetbal''

Ruud Krol betwijfelt of het spel van Donny van de Beek zich goed leent voor het Italiaanse voetbal. De Ajax-middenvelder wordt in de media wel eens gelinkt aan Juventus, maar krijgt van Krol het advies om naar een andere competitie te transfereren. 

"Hij is een uitstekende speler, maar ik denk dat een middenvelder met andere eigenschappen beter zou passen in het Italiaanse voetbal", stelt Krol in gesprek met TuttoJuve. "Juventus heeft bovendien spelers die dat op een uitstekende manier in kunnen vullen: Rodrigo Bentancur is dit seizoen doorgebroken en Adrien Rabiot heeft het in de slotweken van het seizoen ook uitstekend gedaan."

Op de vraag welke Nederlanders dan wel in de Serie A passen, kan Krol moeilijk antwoord geven. "Het is moeilijk om nu zomaar een naam te noemen, denk bijvoorbeeld maar eens aan Justin Kluivert die nu niet meer speelt na zijn overstap van Ajax naar AS Roma", aldus de oud-international, die zelf vier jaar bij Napoli onder contract stond. 

"Als een jonge Nederlander aan de slag gaat in een enorm lastige competitie als de Serie A, moet hij ook de mogelijkheid krijgen om te spelen", vervolgt Krol. "Dat is precies wat Juventus heeft gedaan met Matthijs de Ligt, anders denk ik dat het totaal geen zin heeft."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›