''De Premier League heeft er toch echt een zeer nuttige verdediger bij''

0
''De Premier League heeft er toch echt een zeer nuttige verdediger bij''

Voor het eerst sinds het seizoen 2012-2013 zal Joël Veltman volgend seizoen niet meer voor Ajax op het veld staan. Het kind van de club heeft genoeg op terug te kijken, zowel pieken als dalen. 

Onder Frank de Boer won hij drie opeenvolgende kampioenschappen. Vervolgens bleek onder Peter Bosz dat er veel meer in de verdediger zat en won hij het gevecht om de rechtsback positie van Kenny Tete. Daarna mocht hij zelfs de aanvoerdersband dragen van Marcel Keizer.

Desondanks heeft hij ook genoeg dalen gehad in zijn tijd bij Ajax. In het geweldige Champions League seizoen van Ajax moet hij lang toekijken voordat hij zichzelf mag laten zien tijdens de uitwedstrijd bij Real Madrid. Maar men zal hem ook herinneren voor zijn rode kaart in de Champions League wedstrijd tegen Chelsea van afgelopen seizoen.

Ajax zal hem gaan missen, zo blijkt ook wel uit zijn statistieken van afgelopen seizoen. "Zo was hij de speler met de hoogste passnauwkeurigheid bij de Amsterdammers. Van zijn passes kwam 88,3 procent aan. Net meer dan Lisandro Martínez (87,2 procent) en Daley Blind (85,9 procent)", zocht het Algemeen Dagblad uit.

"Verdedigend stond hij ook zijn mannetje, want van alle persoonlijke duels die hij aanging, won hij er procentueel het meeste (69 procent). Veel meer dan Nicolás Tagliafico (59 procent) en Perr Schuurs (57 procent)", vervolgt Nik Kok. "En terwijl hij ‘slechts’ 1 meter 84 meet, won Veltman ook 103 van zijn 147 kopduels. Alleen Martínez won er meer (106), maar die ging ook beduidend meer luchtduels (206) aan dan Veltman."

"Aanvallende sterren zoals Sergio Agüero en Sadio Mané zullen er vermoedelijk geen minuut minder om slapen, maar de Premier League heeft er toch echt een zeer nuttige verdediger bij", besluit de journalist.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›