Tevreden Ten Hag: ''Alleen linksbackpositie niet dubbel bezet''

0
Tevreden Ten Hag: ''Alleen linksbackpositie niet dubbel bezet''

Ieder jaar weer is het de vraag met welke spelers Ajax aan het nieuwe seizoen zal beginnen. Hoe de selectie er op dit moment uitziet, is naar tevredenheid van Erik Ten Hag.

"Als je het goed bekijkt, dan hebben we alleen de positie van linksback niet helemaal dubbel bezet", zegt Ten Hag in gesprek met RTL Nieuws. "Al kunnen Martínez en Dest daar ook spelen."

Er werd in de afgelopen periode flink verdient aan Hakim Ziyech, Joël Veltman en Sven Botman, maar er werd ook geld neergelegd voor Antony, Mohammed Kudus en Maarten Stekelenburg. "Antony maakt een levendige indruk. Hij kan meteen basisspeler worden en de sterren van de hemel spelen. Misschien heeft hij ook langer de tijd nodig", aldus de trainer. "Kudus is multifunctioneel en inzetbaar op alle posities in de aanval en op het middenveld. Stekelenburg weet wat bij Ajax gevraagd wordt."

Er kunnen echter nog sterkhouders vertrekken, namelijk Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico en André Onana. "Die spelers weten dat we ons aan die afspraken houden. Dat hebben we gezien met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en nu ook weer Hakim Ziyech en Joël Veltman", geeft Ten Hag aan. "Maar zij moeten op een gegeven moment ook aan de belangen van Ajax denken. We moeten nog wel vervangers kunnen aantrekken voordat de transfermarkt in oktober sluit. We zullen dus nauw in overleg met elkaar blijven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›