Dertien antistoffen gevonden bij Ajax: ''Bom onder de Eredivisie''

0
Dertien antistoffen gevonden bij Ajax: ''Bom onder de Eredivisie''

Bij Ajax is deze week bekend geworden dat dertien spelers en stafleden antistoffen voor het coronavirus hebben aangemaakt. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij moet dit een nieuw zorgenkind zijn voor de Eredivisie.

"Het is niet meer houdbaar om alleen te testen bij klachten. Als je ziet dat er bij Ajax dertien mensen besmet zijn, houdt dat in dat mensen zonder symptomen besmet kunnen zijn. Volgens mij wil Feyenoord ook niet dat het gaat rondwaren in de selectie", zo begint Verweij bij De Telegraaf. "Ik kan me voorstellen dat dit een bom onder de Eredivisie is als je ziet hoe makkelijk het virus in de selectie kan sluipen."

Verweij heeft zijn vraagtekens bij de huidige plannen van de Eredivisie. "In Amerika worden wedstrijden in Disneyland gespeeld. Misschien moet Nederland ook overwegen om spelers in een bubbel te krijgen. Het kan niet zo zijn dat een speler donderdag wordt getest, vrijdag met het gezin uit eten gaat en zaterdag op het voetbalveld staat."

"Misschien moet de KNVB daar ook naar kijken: spelers die getest zijn moeten toch de discipline opbrengen om niet uit te gaan en thuis te blijven", gaat Verweij verder. "Misschien moet de hele selectie een hotel in om de Eredivisie veilig te laten verlopen. In het buitenland worden spelers drie maanden weggehouden bij hun gezin. Ik zeg niet dat dat moet, maar je moet het wel overwegen. Het is wel zaak dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie veilig verlopen. Dan moet je zulke rigoureuze maatregelen niet uitsluiten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›