VIDEO | Samenvatting: Ajax boekt ruime zege op RKC Waalwijk

Ajax is goed begonnen aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. RKC werd in eigen huis met 6-1 verslagen. Bij de Amsterdammers mochten Stekelenburg, Antony en Rensch hun debuut maken.

Ajax begon enthousiast aan de wedstrijd met hier en daar wat goede kansen. Het duurde tot de twintigste minuut voordat het eerste doelpunt viel. Een mislukt schot van Promes viel voor de voeten van Traoré die de bal vervolgens binnen tikte. Na de 1-0 ging Ajax door waar het mee bezig was, maar voor de rust wisten ze de voorsprong niet te verdubbelen.

Na rust stond er een nieuw elftal op het veld. Alle spelers behalve Stekelenburg werden door Erik ten Hag vervangen. Meteen na rust weet Ajax via Huntelaar na breed leggen van Ekkelenkamp de score te verdubbelen. Niet veel later scoort Ekkelenkamp uit een corner en zet het derde doelpunt van de avond op het scorebord. Iets langer dan een kwartier na zijn debuut, weet ook Antony op het scorebord te komen. In de 75e minuut weet RKV via Van Grunsven nog iets terug te doen en van de nul af te komen. Vlak voor tijd weten Antony en Huntelaar hun tweede van de avond te maken en zetten daarmee de uitslag op 6-1.

Opstelling Ajax eerste helft: Stekelenburg; Mazraoui, Schuurs, Blind, Martinez; Alvarez, Labyad, Gravenberch; Tadic, Traoré, Promes.

Opstelling Ajax tweede helft: Stekelenburg, Tagliafico, J. Timber, Eiting, Marin, Huntelaar, Van de Beek, Ekkelenkamp, Antony, Lang en Rensch.

Wedstrijdverloop:
20'     1-0     Traoré
47'     2-0     Huntelaar
52'     3-0     Ekkelenkamp
61'     4-0     Antony
75'     4-1     Van Grunsven
88'     5-1     Antony
90'     6-1     Huntelaar