Blind grapt over collega's: ''Ik maak ze stuk voor stuk beter''

0
Blind grapt over collega's: ''Ik maak ze stuk voor stuk beter''

Daley Blind heeft genoten van de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Na vijf maanden zonder duels, kon de verdediger met zijn ploeg eindelijk weer een overwinning bijschrijven.

''Ik heb er van genoten. Helaas zat er nog geen publiek bij. Dat was wel even wennen. Maar daar moeten we mee dealen. Het is niet anders. Het stadion kan nog niet vol'', weet Blind, die zijn ploeg met 6-1 zag winnen van RKC Waalwijk. Na maanden zonder wedstrijden kon hij zijn geluk tegen de Brabanders niet op. Ook al was het maar een oefenwedstrijd, eindelijk mocht hij weer rennen over de grasmat in de Arena.

''Toen de eredivisie in maart werd stilgelegd, moesten we eerst thuis trainen. Daarna mochten we naar de club, maar moesten met afstand trainen. Weer even later mochten we weer voluit trainen. En nu komen er oefenwedstrijden. Het gaat steeds een stapje voorwaarts'', vertelt hij positief in het Algemeen Dagblad. De eerste wedstrijd in zo'n lange tijd is wennen, maar het ging goed.

Hij vormde het centrale verdedigingsduo met Perr Schuurs. ''Ik heb al vaker met hem gespeeld. Maar door nog vaker met elkaar te spelen, leren we elkaar beter kennen. Dan gaan we elkaar nog beter aanvoelen'', zegt Blind, die afgelopen seizoen naast Matthijs de Ligt en Joël Veltman stond. ''Ik maak ze stuk voor stuk beter. Dat zie je maar weer'', doelt hij lop de transfers die zijn oud-ploeggenoten naar Juventus en Brighton & Hove Albion hebben gemaakt.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›