Traore lovend: ''Dat is echt een typisch antwoord voor Klaas Jan''

0
Traore lovend: ''Dat is echt een typisch antwoord voor Klaas Jan''

Lassina Traore is nog elke dag trots als hij met Klaas Jan Huntelaar op het veld staat. De jonge spits uit Burkina Faso kan van de routinier veel leren over de kwaliteiten die een topspits tegenwoordig moet bezitten.

"Als kleine jongen in Afrika had ik het nooit voor mogelijk gehouden dat ik later met Klaas Jan op het veld zou staan. Ik leer veel van hem. Na de training komt hij vaak naar me toe om het over mijn spel te hebben en hoe ik mezelf kan verbeteren. Klaas Jan is een direct persoon, recht voor zijn raap. Hij zegt weleens dingen die ik niet leuk vind om te horen. Uiteindelijk doet hij het om mij beter te maken", aldus Traore over Huntelaar op de website van Ajax.

Traore ziet Huntelaar niet als concurrent. "Voetbal is voetbal en we zijn beiden spits, maar concurrentie heb ik nooit gevoeld. Als ik in de basiself start, bespreken we samen hoe ik het moet aanpakken, wat de beste strategie is. Ik zou hem eerder een leraar noemen. Hij pusht me tot het uiterste – dat doet hij bij zichzelf ook."

"Klaas Jan is een harde werker met heel veel passie voor voetbal en Ajax. Ik vroeg hem laatst of hij een niet nog een jaar in China of de VS zou willen voetballen. ‘Nee, ik heb zat geld, ik blijf lekker hier’. Dat is echt een typisch antwoord voor Klaas Jan. Ajax is zijn club", zo besluit Traore.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›