''Onana is een prima keeper, maar hij irriteert mij al een tijdje''

0
''Onana is een prima keeper, maar hij irriteert mij al een tijdje''

Willem van Hanegem heeft zich in het openingsweekend van de Eredivisie geërgerd aan Andre Onana. De doelman kreeg tegen Sparta een gele kaart voor tijdrekken.

''Ajax moest het natuurlijk lang doen met tien spelers omdat Nicolás Tagliafico weer eens als een stier kwam invliegen. Dat Jochem Kamphuis daar rood voor durfde te trekken, vond ik wel moedig. Dat overkomt Ajax maar zelden'', stelt Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

''Maar diezelfde Kamphuis zag ik voortdurend naar zijn horloge wijzen als er tijd werd gerekt. Alles zou er bij komen. Die Andre Onana is een prima keeper, maar hij irriteert mij al een tijdje. Al dat tijdrekken en al die wissels en dan slechts vier minuten erbij, dat was laf van Kamphuis'', oordeelt de analist na de 0-1 overwinning van de Amsterdammers.

''Als die scheidsrechter nou iets had willen betekenen voor het voetballen, had hij minimaal het dubbele aan blessuretijd gerekend. Dan laat je zien dat je af wil van die vervelende keepers die maar op de grond liggen, ballen niet aanpakken voor een doeltrap, aanlopen vertragen tot sint-juttemis. Hup, acht of negen minuten erbij, het moet afgelopen zijn met dat geklier.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›