Botman: ''Het was op het begin zeker niet gezellig tussen ons''

0
Botman: ''Het was op het begin zeker niet gezellig tussen ons''

Winston Bogarde heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van diverse Ajax-verdedigers. De oud-voetballer werkt met spelers als Perr Schuurs en Sven Botman aan hun verbeterpunten. 

"Winston brengt emotie mee. Hij is wat extraverter dan de rest van de staf, een ander karakter", zegt hoofdtrainer Erik ten Hag in Het Parool. "Winston zit spelers dicht op de huid, hij is hard voor zichzelf en hard voor anderen. Hij leeft om te winnen en schuwt daarbij niet om de moeilijke weg te gaan. Voetballers moeten het beste uit zichzelf halen, maar soms hebben ze een duwtje nodig."

Perr Schuurs heeft veel aan de tips van Bogarde gehad. Zo leerde hij in het veld niet meer te lachen naar tegenstanders. "De uitstraling naar je tegenstanders toe is belangrijk. Voor mij is het alleen maar goed dat iemand zo op me let en met me bezig is", laat de Ajacied weten. 

Ook Sven Botman is Bogarde denkbaar. "Het was in het begin zeker niet gezellig tussen ons. Ik moest wennen aan zijn directe en harde aanpak. Hij moest eraan wennen dat hij van die puberjongetjes soms een weerwoord kreeg. Dat botste weleens, maar we zijn vrienden geworden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›