Sterkhouders weg bij Ajax: ''Anderen moeten nu gaan opstaan''

0
Sterkhouders weg bij Ajax: ''Anderen moeten nu gaan opstaan''

Hedwiges Maduro denkt dat Ajax het vertrek van Donny van de Beek en Hakim Ziyech moeilijk op kan vangen. Niet alleen op het veld, maar ook in de kleedkamer kan het duo van grote waarde zijn geweest.

"Het zijn natuurlijk topspelers, anders gaan ze niet naar Chelsea en Manchester United. Ze speelden ook al jaren bij Ajax, dus in de hiërarchie ga je ze wel missen. Dan praat ik niet eens over het voetbal, maar over de kleedkamer. Dat is een belangrijk gegeven, want het waren ook leiderstypes", zo begint Maduro bij Ajax Showtime.
 
"Qua spel ga je de assists en creativiteit van Ziyech missen. Hij was een unieke speler die uit het niets een wedstrijd kon openbreken. Andere mensen moeten gaan opstaan, maar Ten Hag kan nu ook makkelijker switchen. Ziyech en Van de Beek waren zekerheidjes."

Maduro denkt dat dit ook als een voordeel gezien kan worden. "Nu heeft hij een verrassingsmoment omdat tegenstanders niet weten wie er gaan spelen. Natuurlijk worden ze gemist, maar het geeft de gelegenheid aan anderen om op te staan. Zo gaat het altijd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!