''Dit soort spelers moet het ook gewoon lekker zelf uitzoeken''

0
''Dit soort spelers moet het ook gewoon lekker zelf uitzoeken''

Ajax-trainer Erik ten Hag geniet met volle teugen van nieuweling Antony. De nieuweling maakt een frivole indruk en wist bij zijn officiële debuut meteen tot scoren te komen tegen Sparta Rotterdam.

"Dat is knap, want er is veel veranderd voor hem. Maar het is een speler die er direct staat, met een functionele creativiteit. Daar schuilt ook een grote kwaliteit in. Het sluit aan bij de beelden die ik van hem zag voordat hij in Amsterdam arriveerde. Marc Overmars heeft met de scoutingsstaf heel goede zaken gedaan door hem naar Ajax te halen", aldus Ten Hag over Antony in Voetbal International.

Ten Hag geeft Antony een vrije rol bij Ajax. "Als trainer leggen we de spelers niet onnodig veel taken op. We hebben Antony aan het begin duidelijk gemaakt wat we van hem verlangen. We werken met profielen per positie. Wat er wordt verwacht bij balbezit qua positie kiezen opbouwend en aanvallend, hoe we druk willen zetten, hoe de organisatie voorin is met het terugverdedigen. Dat soort aspecten. Maar zonder een overkill aan taken en opdrachten."

"Dit soort spelers moet het ook in grote delen gewoon lekker zelf uitzoeken. De vrijheid voelen in het veld. Antony heeft tot op heden laten zien een prima combinatie in zich te hebben tussen de bereidheid en de vrijheid. Dat bedoel ik dus ook met dat hij dingen heel snel oppikt. Dat is mooi om te zien", besluit de Ajax-trainer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›