Ten Hag kritisch op wisselmogelijkheden: ''Maakt het rommelig''

0
Ten Hag kritisch op wisselmogelijkheden: ''Maakt het rommelig''

Erik ten Hag maakte tijdens Ajax - RKC voor het eerst gebruik van de optie om maar liefst vijf wissels door te voeren. Hij vertelt in gesprek met Ajax Life dat hij dat niet wekelijks gaat doen.

Het reguliere aantal wissels van drie is tijdelijk verhoogd naar vijf, omdat er dit seizoen door de coronastop onwijs veel wedstrijden in relatief korte tijd moeten worden gespeeld. ''Het is niet altijd een voordeel om veel te wisselen. Extra wissels kunnen een impuls geven en het is fijn als je een probleem moet oplossen, maar in zijn algemeenheid geldt: veel wissels maken een wedstrijd rommelig'', stelt de oefenmeester.

''Je ziet na allerlei wissels niet meer terug wat je graag terug wilt zien, waarop je hebt gecoacht en het effect van wat je wilt bereiken, wordt ook steeds minder'', zegt Ten Hag, die aan de andere kant ook voordelen ziet in vijf wisselmogelijkheden. Zo kon hij tegen de Waalwijkers ook nog in het veld brengen. ''Klaas Jan heeft de voorbereiding grotendeels gemist, mag niet spelen bij Jong Ajax en kan nu alsnog invallen om ritme op te doen.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!