Rode kaart Álvarez terecht: ''Willen dit uit het voetbal hebben''

0
Rode kaart Álvarez terecht: ''Willen dit uit het voetbal hebben''

Reinold Wiedemeijer staat achter de beslissing van Pol van Boekel om Edson Álvarez van het veld te sturen. De Ajax-middenvelder stond op de enkel van Loïs Openda.

Erik ten Hag liet zich eerder al kritisch uit over de rode kaart en ook Kenneth Perez vond de kaart niet terecht. ''Wij laten bij de clubs elk jaar beelden zien van waar we op gaan letten", geeft Wiedemeijer aan in gesprek met FOX Sports. ''Als allerlaatste zit er altijd een item in van wat de spelers elkaar aandoen. Dat is dan vaak gewelddadig handelen. Daar zit deze ook altijd in, even nog op iemands been gaan staan.''

Wiedemeijer begrijpt dat er discussie ontstaat over de situatie van Álvarez. ''Er wordt in praatprogramma's gezegd: doet hij het nou met opzet? Dat is nou net hetgeen wat wij niet kunnen zien. Dat weten wij niet. Wat wij feitelijk zien is dat hij op de enkel staat. Dat is een ander soort gewelddadig handelen, daar staat een rode kaart voor. Wij willen dit absoluut uit het voetbal hebben'', besluit de oud-scheidsrechter.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›