Blind roemt collega-verdediger: ''Dat heb ik altijd erg gewaardeerd''

0
Blind roemt collega-verdediger: ''Dat heb ik altijd erg gewaardeerd''

Virgil van Dijk is er woensdagavond niet bij als Ajax het opneemt tegen Liverpool. Daley Blind, die bij het Nederlands elftal samenspeelt met Van Dijk, hoopt dat de mandekker snel hersteld van diens zware knieblessure.

"Hij is een voorbeeld voor heel veel spelers, een echte leider. Hij is een grote, sterke persoonlijkheid. Ik hoop dat hij sterk en heel snel kan terugkomen", zegt Blind tegen Ajax TV. "Hij is een hele goede verdediger, maar ik leer ook van hem in hoe hij zich buiten het veld opstelt als aanvoerder. Ook toen ik even wat mindere periodes had, heeft hij me een paar keer gebeld om te vragen hoe het met me ging. Dat heb ik altijd erg gewaardeerd."

Blind zag eerder deze week hoe SC Heerenveen van de mat gespeeld werd, mede door het goede spel van Mohammed Kudus. "Je ziet gewoon dat hij heel veel kwaliteit heeft. Ik denk dat hij ons zeker op weg gaat helpen. Het is een goede speler. Hij heeft nog wel wat dingen dat hij sneller kan handelen, want hij is nogal van de trucjes. Maar daar kun je soms ook van genieten. Hij moet het nog wat afwisselen, maar het is een goede aanwinst."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›