Gasperini lovend: ''Ajax zal altijd een referentiepunt zijn''

0
Gasperini lovend: ''Ajax zal altijd een referentiepunt zijn''

Atalanta Bergamo staat dinsdag 'een moeilijke wedstrijd' te wachten, zo waarschuwt trainer Gian Piero Gasperini. De Italianen nemen het morgen in de Champions Leauge op tegen Ajax, die afgelopen weekend nog grote indruk maakten door met 0-13 te winnen van VVV-Venlo. 

Daarentegen liep Atalanta zaterdag op bezoek bij Sampdoria tegen een 3-1 nederlaag aan. "Het zal morgen een totaal andere wedstrijd worden dan tegen Sampdoria, het zal veel meer open zijn", stelt Gasperini, geciteerd door VoetbalPrimeur. "Ajax valt met veel spelers aan en we moeten top zijn om dat te weerleggen. Het zal een moeilijkere wedstrijd worden."

"Vanuit tactisch oogpunt zijn we twee verschillende teams", gaat Gasperini verder met zijn analyse. "Ajax is ook een laboratorium wat betreft het tactische aspect. Voor mij zullen zij altijd een referentiepunt zijn, ze hebben ideeën waar ik erg gecharmeerd van ben."

Toch is Gasperini ervan overtuigd dat er kansen liggen in het thuisduel met de Amsterdammers. "Ajax is een gezond team, ze kunnen experimenteren met verschillende opstellingen. Maar ik denk dat dat in de Champions League anders is. We zullen het ze lastig gaan maken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›