Ten Hag over corona-maatregelen: ''Sterk beroep op spelers''

0
Ten Hag over corona-maatregelen: ''Sterk beroep op spelers''

Erik ten Hag stelt dat het trainersvak er in tijden van de corona-crisis niet makkelijker op is geworden. De Ajax-trainer moet vertrouwen op de eigen verantwoordelijkheid van spelers en weet soms pas laat over welke spelers hij kan beschikken.

"Het is zeker moeilijk", steekt Ten Hag van wal tijdens de persconferentie. "Af en toe wordt je geconfronteerd met de maatregelen. Bijvoorbeeld met spelers die op het laatste moment afhaken. Dan moet je omschakelen en transformeren. Wij doen een heel sterk beroep op de medewerkers en de spelers, daar hebben zij een hele grote verantwoordelijkheid in."

"Je kunt het niet buiten de deur houden, ook al is iedereen heel gedisciplineerd", vervolgt Ten Hag. "Maar je kunt wel voorkomende maatregelen nemen waardoor het tot een bepaald gedeelte beperkte blijft. Daar werken we hard aan."

Ten Hag weet zeker dat de corona-maatregelen grote invloed heeft op spelers. "Indirect zeker. Denk aan wat er op dit moment gevraagd wordt van spelers. Het seizoen zit anders in elkaar, dat zijn we niet gewend. Daar moet je als coach ook op sturen. Je moet de belasting van de spelers sturen. Het zijn zaken die invloed hebben op het presteren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›