Ten Hag legt strijdplan uit: ''Daar hebben we power nodig''

0
Ten Hag legt strijdplan uit: ''Daar hebben we power nodig''

Ajax speelt met Dusan Tadi? op de nummer tien-positie tegen Atalanta, zo vertelt Erik ten Hag bij SBS6. De oefenmeester wil snelheid op de flanken.

''Atalanta zet heel hoog druk en gaan daar één-tegen-één, dan hebben wij heel veel snelheid op de flanken. Daarnaast hebben we in het centrum twee heel balvaste spelers'', doelt hij op Tadic en Lassina Traoré. ''Zij moeten vooral fungeren als aanspeelpunt waar we omheen gaan spelen. Tadic gaat dus op tien spelen.''

Tegen Liverpool speelde Daley Blind op het middenveld, maar tegen Atalanta speelt hij centraal achterin. ''Wij willen Daley in het centrum hebben, omdat we op het middenveld heel veel power nodig hebben. Je kunt ze uitspelen door dynamiek te hebben en dat hebben we daar met Klaassen, Gravenberch en Tadi?'', zegt Ten Hag, die kansen ziet tegen de Italianen.

''Twee ploegen die heel offensief spelen en vol in de press gaan. De tegenstander heeft in de opbouw haar kwetsbaarheden en dat willen we vol onder druk zetten. Dat zullen ze bij ons ook gaan doen. Het zal een wedstrijd worden waarbij er ruimtes kunnen vallen achter de laatste linies. Wij geven ruimtes weg achter onze laatste linie, maar we moeten zo compact staan dat de tegenstander niet van die ruimte kan profiteren'', besluit de oefenmeester.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›