VIDEO | Samenvatting: Ajax geeft voorsprong uit handen (2-2)

0
VIDEO | Samenvatting: Ajax geeft voorsprong uit handen (2-2)

Ajax neemt een punt mee naar huis na het duel met Atalanta Bergamo. De ploeg van Erik ten Hag kwam op een ruime voorsprong, maar wist die niet vast te houden.

De beginfase leverde veel kansen op voor beide ploegen. Binnen het kwartier hadden beide teams al een aantal kansen, maar de aanvaller leken niet vanaf het begin scherp te zijn. Ajax stond na de eerste helft wel op een mooie 2-0 voorsprong door een benutte strafschop van Dusan Tadic en een doelpunt van Lassina Traoré. De Amsterdammers leken dus dicht bij een overwinning, maar in de tweede helft veranderde het snel. 

Na iets meer dan vijftig minuten kwam Atalanta terug in de wedstrijd door een kopbal van Zapata. De aanvaller kon van dichtbij inkoppen doordat Perr Schuurs verkeerd stond te dekken. Niet veel later kon de Colombiaanse spits nogmaals juichen. Blind stapte verkeerd in, waardoor Zapata vanaf de zijkant door kon op Onana en de keeper kansloos liet.

Na de gelijkmaker kregen beide ploegen kansen op meer doelpunten, maar de bal wilde er niet meer in. Ajax bleef vooral jagen op het doelpunt, maar echt gevaarlijk kon de ploeg niet meer worden. Dat betekent dat de Amsterdammers nu één punt hebben na twee duels in de Champions League.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›