''Dan ga je naar alle waarschijnlijkheid door in de Champions League''

0
''Dan ga je naar alle waarschijnlijkheid door in de Champions League''

Jack van Gelder vindt dat Erik ten Hag eerder verdedigend had moeten wisselen tegen Atalanta. De presentator van Ziggo Sport had liever gezien dat Ajax de voorsprong eerder had verdedigd.

"We moeten Atalanta niet groter maken dan het is", vertelt Van Gelder in Paniekvoetbal. "Ik vond dat Ajax het goed aanpakte en ik zie dat Traoré zich goed aan het ontwikkelen is, maar ik vind dat je op een gegeven moment toch een extra verdediger erin had moeten brengen. Vanuit daar had je de 0-2 moeten verdedigen. Dat is niet gebeurd en dat is jammer."

Van Gelder denkt dat Ajax blij mag zien met het punt. "Als je twee keer van FC Midtjylland wint en je wint thuis van Atalanta, dan kom je de winter naar alle waarschijnlijkheid door in de Champions League. Dat is een goed uitgangspunt, maar het was niet nodig geweest om de 0-2 weg te geven."

Youri Mulder is het hier niet mee eens. "Blind moet van achteruit gewoon tegen zijn backs zeggen: we staan 0-2 voor en gaan niet meer naar voren rennen. En Gravenberch en Klaassen moeten dan gewoon dicht tegen de verdediging aan spelen. Laat de aanvallers het dan maar uitzoeken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›