Kritiek op Oranje-optreden Blind: ''Liet zich in de luren leggen''

0
Kritiek op Oranje-optreden Blind: ''Liet zich in de luren leggen''

Na afloop van de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen kwam er veel kritiek op het optreden van Daley Blind. Wim Kieft zag ook dat de Ajax-verdediger minder speelde maar vindt dat Blind hier zelf niet geheel schuldig aan is.

"Blind was zoals gewoonlijk prima aan de bal, maar bij balbezit van de Polen kwam hij als centrale verdediger in te grote ruimtes te spelen. Je weet dat hem dat defensief kwetsbaar maakt", begint Kieft in zijn column voor De Telegraaf. "Tegelijkertijd mag je van Blind op zijn leeftijd en met zijn ervaring verwachten dat hij leiderschap toont. De spelers die de tactische discipline loslaten, moet hij tot de orde roepen. Of het nu gaat om Hateboer, Van Aanholt, Klaassen of Owen Wijndal."

Wel ziet Kieft in dat opzicht een verbeterpunt voor Blind. "Het neemt niet weg dat Blind zich bij het Poolse doelpunt veel te gemakkelijk in de luren liet leggen in plaats van die doelpuntenmaker naar de zijkant te dwingen. Overigens zou zelfs het koppel Virgil van Dijk-Matthijs de Ligt kwetsbaar ogen als iedereen om die twee heen naar voren rent."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›