''Als je ooit om de prijzen wil spelen, kan dat echt niet meer''

0
''Als je ooit om de prijzen wil spelen, kan dat echt niet meer''

Jan van Halst vindt niet dat het Nederlands elftal opnieuw met Daley Blind als centrale verdediger moet gaan spelen. Volgens de oud-speler van onder meer Ajax zakte de verdediger van Ajax tegen Polen door het ijs.

"Aanvallend is het allemaal wel prima, maar verdedigend... Dat je een keer verkeerd staat, oké. Maar ook de mindere kwaliteiten van Davy Klaassen... En Daley Blind, tja. Ik durf wel te zeggen: als je ooit om de prijzen wil spelen, kan dat echt niet meer", zo begint Van Halst bij Paniekvoetbal.

"Ja, sorry. Dat kan gewoon niet meer. Verdedigers moeten snelheid hebben. Aan de bal en positioneel heeft hij zich allang bewezen. Maar je moet ook weleens één tegen één sprinten en gaten dicht lopen. Ik vond het heel pijnlijk om te zien, het was schrijnend tegen Polen", zo gaat Van Halst verder.

Youri Mulder is ook veel dingen opgevallen in de laatste interland. "Er is langzaam een bepaald team komen bovendrijven en er zijn tijdens deze interlands heel veel dingen duidelijk geworden. Bijvoorbeeld de backposities, we weten dat Van Aanholt en Hateboer veel minder zijn dan Wijndal en Dumfries. De Vrij en Blind achterin kunnen niet samen, al ben ik het niet eens met Jan. Blind naast De Vrij, terwijl de backs continu weg zijn, dat kan niet. Zet je hem naast een andere speler, kan het nog wel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 5 december 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›