Klaiber getipt bij Oranje: ''Dan kan hij een stand-in worden''

0
Klaiber getipt bij Oranje: ''Dan kan hij een stand-in worden''

Wie moet de nieuwe rechtsback van het Nederlands elftal worden achter Denzel Dumfries. Het optreden van Hans Hateboer tegen Polen kon op veel kritiek rekenen en hierdoor wordt Sean Klaiber genoemd voor de volgende interlandperiode in maart.

"Als Mazraoui in de winterstop weg gaat en Klaiber een basisplaats bij Ajax krijgt, zou het zomaar kunnen dat hij een stand-in gaat worden", zo zegt Jack van Gelder in Paniekvoetbal.  “Misschien dat Janmaat ergens gaat voetballen. Die heeft toch wel ervaring, laten we even afwachten. Het voordeel van Dumfries is dat hij door zijn kracht en snelheid veel goed kan maken. Hij staat ook weleens verkeerd, maar is sterk en snel en dat is heel belangrijk.”

Ook Jan van Halst zou voor Klaiber kiezen. “Klaiber was in zijn tijd bij FC Utrecht ook een prima back”, aldus Van Halst. “In het aanvallende concept hoe Ajax en Oranje spelen met aanvallende backs, kan hij prima functioneren. Het kan zomaar dat hij in de basis komt of een EK speelt, als Dumfries geblesseerd raakt. Hij is een prima alternatief.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›