Bijleveld: ''Zo moeten we deze keer weer zien te spelen''

0
Bijleveld: ''Zo moeten we deze keer weer zien te spelen''

Teun Bijleveld speelde in de jeugd van Ajax maar brak nooit door in het eerste elftal. Bij Heracles Almelo heeft hij wel zijn doorbraak kunnen maken én speelt hij morgen tegen zijn oude club Ajax.

"Het brengt altijd iets extra's met zich mee als je tegen je oude club speelt", begint Bijleveld op de clubwebsite van Heracles. "Veel van mijn oude teamgenoten spelen nu niet meer bij Ajax. Naast dat het mijn oude club is, is Ajax een van de beste en misschien wel de beste club van Nederland. Het is voor ons als ploeg een mooi moment om ons te laten zien, al gaat dat zeker niet makkelijk worden."

De middenvelder hoopt op een herhaling van vorig jaar. "Toen we met 1-0 wonnen in eigen huis, speelden we met het mes tussen de tanden. Zo moeten we deze keer weer zien te spelen", geeft hij aan. "Er zullen altijd kansen komen en het is aan ons als ploeg dat wij er staan als die kansen zich aandienen. Ik spreek namens het hele team als ik zeg dat we ons honderd procent gaan inzetten. We moeten spelen met bravoure en de borst vooruit."

Waar het bij Ajax niet lukte, heeft de voormalig Ajacied bij Heracles wel kunnen doobreken. "Aan het begin van dit seizoen voelde ik aan mijn lichaam dat ik klaar ben voor de Eredivisie. Ik ben blij dat mijn ontwikkeling is opgemerkt door de trainer en ik daardoor meer speeltijd krijg dan vorig seizoen", aldus Bijleveld. "Mijn doel voor dit seizoen is om ook in offensief opzicht belangrijker te zijn voor de ploeg met wat doelpunten. Het zou mooi zijn om daar aanstaande zondag mee te beginnen tegen Ajax."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›