VIDEO | Samenvatting: Ajax overwintert in Europa na fraaie zege

0
VIDEO | Samenvatting: Ajax overwintert in Europa na fraaie zege

Ajax heeft woensdagavond weinig moeite gehad met FC Midtjylland (1-3). De Amsterdammers waren de hele wedstrijd heer en meester, de doelpunten vielen allemaal na rust.

De Denen lieten de intenties zien door niet massaal te verdedigen, maar dat kwam de Amsterdammers wel goed uit. De ploeg van Erik ten Hag creëerde kans na kans, maar zag in de eerste helft geen ballen in de goal vliegen. Zakaria Labyad en Lassina Traoré kregen de grootste kansen in het eerste bedrijf, maar de bal wilde er niet in. De spits van Ajax raakte zelfs nog de lat.

In de tweede helft lukte het al na twee minuten om het net te laten bollen. Ryan Gravenberch schoot de bal met een heerlijke uithaal via de onderkant van de lat in het doel. Daarna leken de Amsterdammers over het veld te vliegen. Drie minuten later verdubbelde Noussair Mazraoui de voorsprong namelijk na een geweldige aanval, waarbij Dusan Tadic de bal slim meegaf aan de opgekomen verdediger.

Het feest was daarna nog niet voorbij: David Neres, de gevaarlijkste aanvaller op het veld, bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met een goede goal in minuut 66. De Amsterdammers konden na die derde treffer wat gas terugnemen. Mazraoui veroorzaakte tien minuten voor tijd een strafschop, waardoor de Denen via Mabil scoorden.

Midtjylland moest in de blessuretijd de wedstrijd met tien man afmaken, nadat Sviatchenko David Neres onderuitschoffelde. Echt spannend werd het dus niet meer, waardoor Erik ten Hag en zijn ploeg een redelijk makkelijke CL-avond beleefden.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›