Kleine domper voor Ajax: Atalanta wint verrassend van Liverpool

0
Kleine domper voor Ajax: Atalanta wint verrassend van Liverpool

Atalanta Bergamo heeft Ajax vanavond een kleine tik uitgedeeld. De Italianen hebben gewonnen met 0-2 op bezoek bij Liverpool.

De Engelsen traden zwaar gehavend aan tegen Atalanta. Manager Jürgen Klopp mist bijna al z'n verdedigers en moest daardoor flink improviseren. Hij kon niet anders dan gebruik maken van jongelingen Neco Williams en Rhys Williams. Op linksback was er een basisplek voor Konstantinos Tsimikas, die in het verleden bij Willem ll-speelde. 

Robin Gosens was dicht bij de 0-1 en ook Josep Ilicic verzuimde na een half uur de score te openen. Liverpool kreeg via Salah pas vlak voor rust een grote kans, hij raakte de lat. De Engelsen liepen na een uur spelen tegen de lamp toen Atalanta verrassend op voorsprong kwam. Alejandro Gomez ontsnapte aan zijn bewakers en tikte van dichtbij de 0-1 binnen. De 0-2 liet niet lang op zich wachten en werd gemaakt door Robin Gosens.

Met man en macht zocht Liverpool naar de aansluitingstreffer, maar de Italiaanse poorten bleven gesloten. De ploeg van Klopp wist niet een schot op doel te creëren tegen de ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer. Door de overwinning staan Atalanta en Ajax nu beide op zeven punten. Volgende week komt Ajax op bezoek op Anfield. Atalanta treft dan FC Midtyjlland.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›