Kansen voor Ajax: ''Dat was altijd het schoothondje van Van Dijk''

0
Kansen voor Ajax: ''Dat was altijd het schoothondje van Van Dijk''

Erik Meijer ziet kansen voor Ajax tegen Liverpool. De oud-spits, die tussen 1999 en 2001 uitkwam voor The Reds, denkt dat met name de defensie van het elftal van Jurgen Klopp kwetsbaar is. 

"Het is allemaal niet zo overtuigend en stabiel als vorig jaar. Dat heeft veel te maken met de afwezigheid van Virgil van Dijk achterin", stelt Meijer in De Telegraaf. "Klopp kiest nu voor jonge jongens achterin en verwacht van Joël Matip, dat hij leiding geeft aan de defensie. Maar hij was altijd het schoothondje van Van Dijk. Dan kun je niet ineens de leider gaan spelen. Dat werkt niet."

Meijer ziet dan ook dat Liverpool niet in allerbeste doen is. "Het is momenteel allemaal wat minder bij Liverpool na twee fantastische jaren. Behalve met de afwezigen heeft dat ook te maken met de enorme belasting die de ploeg voor zijn kiezen heeft gehad. De speelwijze van Klopp vergt veel van een spelersgroep. Ik heb ook wel begrip voor zijn klachten. Het is een moordend programma, dat een ploeg als Liverpool moet afwerken."

Om nog zicht te houden op overwintering in de Champions League kan Ajax de punten dinsdag goed gebruiken. "Ajax zal moedig moeten spelen, eigenlijk zoals ze dat in de thuiswedstrijd deden, maar dan wel beter met de kansen om moeten gaan", aldus Meijer. "Atalanta Bergamo heeft vorige week laten zien hoe Liverpool verslagen kan worden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›