Ten Hag wil winnen van Liverpool: ''Ons eigen spel spelen''

0
Ten Hag wil winnen van Liverpool: ''Ons eigen spel spelen''

Ajax is maandag met een nagenoeg fitte selectie afgereisd naar Liverpool. Enkel Mohammed Kudus ontbreekt aan de kant van de Amsterdammers. Hoe anders is dat bij opponent Liverpool, dat te maken heeft met een ware blessuregolf.

Trainer Jurgen Klopp zit met name krap in de verdedigers. Zo kan hij tegen Ajax geen beroep doen op Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold en Joe Gomez. Afgelopen weekend kwam daar ook nog James Milner bij. Erik ten Hag is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit Liverpool.

"Ze hebben problemen met blessures, dat hebben we meegekregen", laat Ten Hag maandag weten op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-treffen. "Maar ze staan nog steeds bovenaan in de Premier League, dat zegt genoeg."

Tegen Liverpool zal Ajax zich in ieder geval niet gaan aanpassen. "We gaan ons eigen spel spelen. We weten dat er veel pressie komt. We moeten goed zijn aan de bal, de ruimte achter hun laatste linie benutten. De structuren zijn duidelijk bij Liverpool, de hand van de technische staf is zichtbaar. Maar we weten hoe we daarop in moeten spelen. We hebben een hele eigen identiteit, dus we zullen ons eigen spel spelen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›