VIDEO | Samenvatting: Ajax pakt punt tegen PSV, Haller debuteert

Ajax heeft zondag een punt gepakt in de topper tegen PSV. De Amsterdammers stonden al snel met 0-2 achter maar herstelden zich goed en speelden met 2-2 gelijk.

Al na twee minuten voetballen kwam PSV op voorsprong in de Johan Cruijff ArenA. Een pass van Olivier Boscagli werd magistraal verlengd door Donyell Malen, die Eran Zahavi alleen voor Andre Onana zette. De spits rondde simpel af. Nog voor de helft van het eerste deel sloeg Zahavi opnieuw toe. Ook nu was Malen de aangever.

Voor rust deed Ajax nog wel iets terug. Dusan Tadic passeerde Jordan Teze op knappe wijze, waarna Quincy Promes de aansluitingstreffer kon maken. Meteen na rust leek Ajax gelijk te maken via debutant Sebastien Haller, die na 45 minuten in het veld kwam. Hij scoorde echter vanuit buitenspelpositie.

Ajax kwam via Antony alsnog op gelijke hoogte. De Braziliaan ontving de bal in de zestien-meter en wist uit de draai Yvon Mvogo te verschalken. Beide ploegen gingen op jacht naar de zege in de topper. De grootste kansen waren er voor Ajax, via onder meer Quincy Promes. Van dichtbij wist hij twee keer niet te scoren.