Antony maakt indruk bij Ajax: ''Dan heb je een slapeloze nacht''

0
Antony maakt indruk bij Ajax: ''Dan heb je een slapeloze nacht''

Wim Kieft en Johan Derksen zijn onder de indruk van Antony. De Braziliaanse buitenspeler wist zondag tegen PSV een belangrijk doelpunt te maken, waardoor de wedstrijd beëindigd werd in een 2-2 gelijkspel. 

"Je hebt als linksback een slapeloze nacht als je de volgende dag tegen hem moet spelen", zegt Derksen bij Veronica Inside. "De andere spelers van Ajax boden zich zo dicht bij hem aan dat hij eigenlijk geen kant op kon, maar als hij de ruimte heeft, dan speelt hij je helemaal uit de wedstrijd."

Kieft is ook groot fan van Antony maar denkt dat de Ajacied vaker buitenom zijn acties moet maken. "Ik vind die jongen zo goed. Wat ik graag van hem zie, is dat hij zijn snelheid goed benut. Hij twijfelt vaak of zoekt de oplossing binnendoor, maar als er ruimte ligt en hij gaat, dan is hij niet te houden."

"Hij heeft ook nog eens de controle over de bal in de snelheid", vervolgt Kieft. "Buiten dat hij getalenteerd is, heeft hij ook power in zijn spel. Het is geen pupillenspeler. Hij heeft echt wel dat dynamische. Dat vind ik uiteindelijk uniek."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›