Van 't Schip kritisch: ''Ze lijden 28 miljoen verlies op Haller''

0
Van 't Schip kritisch: ''Ze lijden 28 miljoen verlies op Haller''

John van 't Schip denkt dat Ajax goede zaken heeft gedaan door Haller voor 22,5 miljoen euro naar Amsterdam te halen. Wel vraagt hij zich af waarom West Ham United deze keuze gemaakt heeft. 

"De manier waarop Ajax speelt, daarbij kijken ze naar welk type speler bij ze past. Haller heeft al met Ten Hag gewerkt en dit is een aankoop voor de komende jaren", vertelt Schip bij de online talkshow van Voetbal International. "Haller is niet voor een half seizoen gehaald."

De bondscoach van Griekenland snapt waarom Ajax weer voor een spits van buitenaf is gegaan. "Ik denk dat Van Basten en Kluivert de laatsten zijn geweest die zelf opgeleid zijn door Ajax. Kieft was een goede spits, maar die ging al op zijn negentiende weg. Verder zijn vooral spelers gehaald. Het is niet makkelijk. Voor zo'n positie vraag je iets uitzonderlijks van een speler en dat heeft niet iedereen."

Schip vindt de keuze van West Ham gek. In 2019 kocht de club uit London de spits voor 50 miljoen. "Als je dat ziet en ze laten hem nu alweer gaan... Wat voor indruk heeft hij daar dan achtergelaten om hem zomaar te laten gaan en 28 miljoen verlies lijden? Ik las ook dat ze dit bod niet konden weigeren, dat ze over bijvoorbeeld een jaar nog minder zouden krijgen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›