Martel: ''Ik denk dat Ajax veel plezier aan hem gaat beleven''

0
Martel: ''Ik denk dat Ajax veel plezier aan hem gaat beleven''

FC Utrecht-scout Didier Martel zorgde er in het verleden voor dat Sebastien Haller naar de Domstad kwam. Bij FC Utrecht groeide hij uit tot topschutter en verdiende hij een transfer naar Eintracht Frankfurt. Via West Ham United kwam Haller vorige week terecht bij Ajax.

"Ik kwam eigenlijk voor een andere speler, maar werd gegrepen door de kwaliteiten van Sébastien. Terwijl hij slechts vijf minuten speelde. Hij was zelfs wissel bij de reserves, maar in die paar minuten dat ik hem zag, maakte hij echt indruk", blikt Martel terug in gesprek met Voetbal International.

FC Utrecht besloot een poging te wagen. "Daar hebben we met FC Utrecht nooit spijt van gehad. En Seb zelf heeft dat ook niet, want bij Auxerre zat hij toch een beetje op een dood spoor. Hij was jeugdinternational van Frankrijk, maar om als talent door te breken is lastig. Ik overtuigde hem om naar Nederland te komen en dat was een gouden keuze van hem. Het was het begin van een prachtige loopbaan. Ik denk dat Ajax veel plezier aan hem gaat beleven."

Martel denkt dat Ajax er goed aan heeft gedaan met de komst van Haller. "Hij is in de Premier League en de Bundesliga een completere spits geworden. Ik denk dat hij met zijn spel prima bij Ajax past. Hij heeft zichzelf ontwikkeld tot een veelzijdige aanvaller, maar als eindstation blijft hij een zekerheid. Ik denk dat Ajax veel plezier aan hem gaat beleven. Natuurlijk zie ik hem het liefst bij FC Utrecht, maar dat is nu helaas niet realistisch."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›