Pierie: ''Heb de stap van SC Heerenveen naar Ajax onderschat''

0
Pierie: ''Heb de stap van SC Heerenveen naar Ajax onderschat''

Kik Pierie maakte in de zomer van 2019 de overstap van SC Heerenveen naar Ajax. De twintigjarige verdediger wacht nog op zijn officiële debuut in het eerste elftal van Ajax en is dit seizoen verhuurd aan FC Twente.

Pierie heeft de stap naar Ajax misschien onderschat. "Ja, de stap van Heerenveen naar Ajax was bijzonder", blikt hij terug in gesprek met Ajax Showtime. "Ik was nog heel jong, maar ik had op jonge leeftijd ook al heel veel wedstrijden gespeeld."

"Ik wilde dat in een stroomversnelling laten gaan door naar Ajax te gaan, om zo snel mogelijk aan te haken", is de verdediger zelfkritisch. "Die stap bleek groter dan ik vooraf had gedacht. Dat ik heb wel onderschat, achteraf gezien."

Pierie ziet dat Ajax flinke stappen maakt. "Ik denk dat het lastiger is om aan te haken, maar het is wel een mooie uitdaging. Je ziet ook dat er jongens zijn die laten zien dat het wel kan. Het is niet onmogelijk", aldus Pierie, die ziet dat Perr Schuurs wel is doorgebroken na zijn overgang van Fortuna Sittard. "Ja, wat dat betreft kun je ons vergelijken. Hij heeft een basisplaats veroverd en doet het heel goed."

Pierie staat donderdag met FC Twente tegenover Ajax, dat met Sébastien Haller een nieuwe spits heeft aangetrokken. "Dat is een mooie uitdaging voor mij", meent de verdediger. "Mijn debuut voor SC Heerenveen was toevallig ook tegen Haller, dat is inmiddels vier jaar geleden. Haller is een ontzettend goede spits en ik moet laten zien wat ik kan. Het is een mooie uitdaging."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›