Ten Hag over Brobbey: ''Kijk naar Frenkie de Jong en naar Donny''

0
Ten Hag over Brobbey: ''Kijk naar Frenkie de Jong en naar Donny''

Brian Brobbey lijkt te gaan vertrekken bij Ajax en staat in de belangstelling van diverse club in Europa. Dit is tegen het zere been van Erik ten Hag, die hoopt dat de 18-jarige centrumspits zijn contract zal verlengen bij de club uit Amsterdam. 

"Het eerste elftal is een springplank voor topclubs in Europa", vertelt Ten Hag aan Voetbal International. "Kijk naar Frenkie de Jong, naar Donny van de Beek. En dan vind ik het heel spijtig dat een speler die hier tien jaar in de jeugdopleiding heeft gezeten te vroeg weggaat", legt hij uit. 

"Hij is een jongen die hier uit de omgeving komt. En tien jaar bij Ajax voetbalt", vervolgt de oefenmeester van de koploper in Nederland. "Het mooiste zou zijn hier een carrière te starten om vervolgens ooit een volgende stap te maken. We hebben hem opgetraind bij Jong Ajax, betrokken bij het eerste elftal. Dan is het bijzonder spijtig dat er nog geen handtekening staat", aldus Ten Hag. 

Ondanks dat Ten Hag de situatie weet te relativeren is hij duidelijk. "Hij moet een keuze maken. Het is Brian, het is zijn carrière. Hij heeft het recht met andere clubs te praten. Maar doodzonde is het wel."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›