Steun voor Martínez: ''Hij is geen voetballer om op de bank te zitten''

Argentinië kijkt morgen met veel belangstelling naar de Klassieker, waar vier Argentijnen bij betrokken zullen zijn met Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Marcos Senesi en Lucas Pratto. 

"De grote klassiekers in Europa worden altijd gevolgd in Argentinië", vertelt Santiago Fernández van Diario Olé aan VoetbalPrimeur. "In dit geval, met internationals die in actie gaan komen, is de aandacht en het verwachtingspatroon alleen maar groter. Vooral omdat het gaat om spelers die het verleden, heden en de toekomst zijn van het Argentijnse voetbal."

"De mensen hier houden altijd in de gaten wat er met hen gebeurt in Nederland", geeft de verslaggever aan. "Het nieuws gaat snel rond. Elk duel van Tagliafico, elke ingreep van Martínez, de 'chilena' van Senesi en de kansen van Pratto: het is allemaal nieuws."

Tagliafico is bij Ajax een vaste waarde achterin. "Tagliafico heeft zonder twijfel de potentie om voor elke Europese topclub te spelen", stelt Fernández. "Er gaan al geruchten, hier in Argentinië, dat Chelsea en een aantal andere grootmachten hem wilden hebben. Wie zegt dat hij niet binnen een paar maanden naar een andere competitie verhuist?"

Martínez, daarentegen, zit vaker op de bank. "Licha is een indrukwekkende speler, heel getalenteerd. Maar hij heeft nog veel meer in zich. Hij moet echt weer de kans krijgen", reageert Fernández. "Martínez is een interessante speler, die zich altijd volledig inzet en op verschillende posities kan spelen. Hij is geen voetballer om op de bank te zitten. Hij is pas 22 jaar oud en zijn plan is ongetwijfeld om in het nationale team te komen."

"Ik zet in op een 2-1 overwinning voor Ajax. En de Feyenoord-goal wordt gemaakt door Pratto", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand