''Amsterdamse zege was dik verdiend en een Ajax-oppepper''

0
''Amsterdamse zege was dik verdiend en een Ajax-oppepper''

Woensdag won Ajax met 0-1 van AZ in het TOTO KNVB Beker toernooi. Ajax speelde met veel wisselspelers, maar kreeg desondanks veel lof over het vertoonde spel.

Ajax-watcher Mike Verweij is in De Telegraaf lovend over Ajax, met name over de defensie. "Het leek een gok tegen AZ, maar zijn (Erik ten Hag, red.) keuze pakte bijzonder goed uit en geeft hem ook nog eens een oplossing voor de afgelopen weken op een presenteerblaadje."

"Met een échte verdedigende middenvelder (uitblinker Edson Álvarez) stond Ajax vele malen beter dan voorheen", vervolgt de Ajax-watcher. "Het hart van de Amsterdamse defensie is vaak de achilleshiel, maar oogde nu sterk en heeft zichtbaar baat bij een echte breker in de middenlinie."

Verweij vindt dat Ajax het onnodig spannend maakte. "Álvarez kopte de bal tegen de lat, bij de poging van Gravenberch stond de paal in de weg en Promes faalde alleen voor AZ-keeper Marco Bizot. De uiteindelijke Amsterdamse zege was dik verdiend en een Ajax-oppepper voor de komende duels."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›