Promes verrast: ''Vanaf links is hij veel meer in zijn habitat''

0
Promes verrast: ''Vanaf links is hij veel meer in zijn habitat''

Volgens Ajax-watcher Freek Jansen komt Quincy Promes beter uit de verf wanneer hij vanaf de linkerkant speelt. Erik ten Hag liet de Ajacied geregeld vanuit het midden van het veld spelen, maar dat ging minder goed volgens Jansen. 

"Promes moet de 0-2 maken. Die één-op-één had hij er gewoon langs moeten schuiven", zegt Jansen naar aanleiding van het bekerduel met AZ in de Pak Schaal Podcast. "Dan beslis je hem en is het klaar. Hij was bedrijvig maar ongelukkig in zijn acties, maar vanaf links is hij veel meer in zijn habitat."

Jansen zag dus dat Promes weer wat beter speelde, maar vindt dat Davy Klaassen wat tegenvalt de laatste tijd. "Klaassen speelde na zijn komst de eerste twee maanden heel veelzijdig, maar hij is nu een beetje zoekende", vertelt Jansen.

De analist denkt misschien wel de oplossing te weten voor Ajax. "Misschien moet je Klaassen op tien zetten. Dan heb je defensief wat meer zekerheid. Gravenberch speelt links controlerend, anders zou je kunnen denken aan Gravenberch naar rechts en Martínez daarnaast op die plek."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›