Afellay kritisch over 'naïeve' Onana: ''Beetje amateuristisch''

0
Afellay kritisch over 'naïeve' Onana: ''Beetje amateuristisch''

Ibrahim Afellay vindt het gek dat André Onana zonder overleg 'gewoon' een pilletje nam. De oud-voetballer vertelt dat hij dat anders deed als profvoetballer. 

"Als je überhaupt al iets nam, dan bracht je de dokter ervan op de hoogte. Je weet dat je er in de voetballerij niet mee wegkomt", vertelt Afellay tegenover Studio Voetbal. "Ze vallen zo binnen met de dopingcontroles. Het is gewoon heel erg naïef. Je bent professional en je moet van jezelf weten dat je niet zomaar dingen kunt innemen."

"Ik nam sowieso nooit iets uit mezelf", vervolgt de voormalig-voetballer van onder andere PSV en FC Barcelona. "Als ik medicijnen wilde nemen, bracht ik de dokter op de hoogte en die moest mij er toestemming voor geven. Ik vind het een beetje amateuristisch."

Volgens Afellay zijn ze in het buitenland nog veel strenger. "In Nederland werd ik niet veel getest, maar in het buitenland werden we regelmatig getest. Bij FC Barcelona werden we vaak door de club zelf getest. Ze wilden weten hoe je eraan toe was. In Nederland ben ik daar niet bekend mee."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›