Ajax en Onana zetten 'zwaar geschut' in voor lagere dopingstraf

0
Ajax en Onana zetten 'zwaar geschut' in voor lagere dopingstraf

Ajax en doelman André Onana zetten met de gerenommeerde advocaten Dolf Segaar en Javier Ferrero 'zwaar geschut' in om vrijspraak of een lagere straf te krijgen voor de sluitpost.

Dat laat De Telegraaf maandagochtend weten. Bij de Kameroener werd in oktober 2020 het verboden middel furosemide in zijn lichaam aangetroffen, waardoor hij nu twaalf maanden geschorst is. Daar gaan speler en club niet mee akkoord. De zaak zal dienen bij het CAS.
Volgens de ochtendkrant komen Ajax en Onana met Segaar en Ferrero, en daarnaast ook clubjurist Ivo Trijbits, met 'twee kanonnen' op de proppen.

Segaar maakte sinds 2006 deel uit van het bestuur van de Nederlandse dopingautoriteit, waar hij van 2008 tot 2015 voorzitter was. In 2000 was hij de eerste voorzitter van de Auditcommissie Doping van het NOC*NSF en in 2015 werd hij onderscheiden met de erepenning van de sportkoepel. Ferrero is een 'gelauwerde' Spaanse advocaat. Hij werd al meerdere keren ingeschakeld door World Anti Doping Agency (WADA).

''Wij voelen ons comfortabel bij deze juridische bijstand'', aldus Ajax-woordvoerder Brinkhuis. Er wordt nu eerst een Statement of Appeal ingediend, waarna een 'Appeal Brief' volgt. Daarna zal de UEFA in de gelegenheid worden gesteld om een schriftelijk antwoord te sturen. Pas daarna volgt een mondelinge behandeling met pleidooien.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›