''Antony heeft veel meer gespeeld dan wij vooraf gedacht hadden''

0
''Antony heeft veel meer gespeeld dan wij vooraf gedacht hadden''

Erik ten Hag haalt Antony vaak voortijdig naar de kant om hem 'fris' te houden. De trainer van Ajax is zuinig op de Braziliaanse aanvaller.

''Hij is een hele jonge speler en hij heeft al veel meer gespeeld dan wij vooraf gedacht hadden. We moeten zuinig op hem zijn, zodat hij ook in de eindfase het verschil kan maken. Om hem fris te houden'', legt Ten Hag uit op de persconferentie na het duel met Sparta. ''Je ziet dat hij gemotiveerd is om het te laten zien en alles te laten zien, daar ben ik blij mee. Hij moet er nog aan werken dat hij het één-tegen-één-duel opzoekt en daarin zijn snelheid gebruikt.''

Volgens de trainer van Ajax wil Antony nog weleens te langzaam starten. ''Dan is het voor een verdediger makkelijker. Daarnaast moet hij variabeler worden: binnendoor, buitenom en zijn tegenstanders leren lezen. Waar liggen de zwaktes? Niet alleen zijn directe tegenstander, maar ook de rest van het veld. Staat de binnenkant dicht, moet je ook buitenom kunnen gaan. Hij is een hele jonge speler, maar met geweldige kwaliteiten'', besluit de hoofdtrainer lovend.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›