Dijkshoorn: ''Ten Hag en Schmidt zouden eerlijk moeten zijn''

0
Dijkshoorn: ''Ten Hag en Schmidt zouden eerlijk moeten zijn''

Niko Dijkshoorn vindt dat de wereld rondom het professionele voetbal erg truttig is geworden. De clubs gaan veel te voorzichtig met hun spelers om volgens de columnist. 

"Ten Hag sprak afgelopen zondag over Davy Klaassen alsof die zojuist zijn 74ste verjaardag had gevierd", schrijft Dijkshoorn op de website van Voetbal International. "Erik ging kijken of hij Davy tijdens de wedstrijd tegen Sparta een beetje rust kon geven, maar hij kon niks beloven."

"Als Klaassen nodig was, dan moest Ten Hag hem, met pijn in het hart, toch nog veertien minuten laten meespelen", vervolgt de columnist. "Daarna zou er een nieuw fysiek masterplan worden geschreven om de botten van de stokoude Klaassen weer recht te zetten voor de return tegen Lille."

"Bij Davy Klaassen speelt het uiterlijk een rol", stelt Dijkshoorn. "Iets anders kan ik niet verzinnen. Dat is blijkbaar een natuurwet: de trainer gaat je behandelen zoals je eruitziet. Klaassen ziet er, net als Arjen Robben, uit als je albino-opa. Dat doet blijkbaar iets met mensen", legt hij uit. 

Dijkshoorn denkt te weten waarom er zo voorzichtig gedaan wordt. "Dat komt door de almaar groeiende macht van de Elektronische BH Maffia. Iedere speler voetbalt met sensoren op de tietjes. Alles wordt gemeten. Hoe is de zuurstofopname tijdens het volkslied? Wat verliest een aanvoerder aan spierkracht als hij tijdens het tossen kop of munt moet aanwijzen?"

"Hoeveel belasting kan een reservespeler aan? Coaching valt steeds meer in handen van liniaal-wetenschappers", constateert hij. "Erik ten Hag en Roger Schmidt zouden eerlijk moeten zijn. Trek uit, die trainersjassen, en loop voortaan in een witte apothekersjas langs de lijn! Dan doen wij net alsof we dat niet raar vinden", besluit Dijkshoorn. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›