Brobbey komt belofte na: ''Je wenst hem het allerbeste toe''

0
Brobbey komt belofte na: ''Je wenst hem het allerbeste toe''

Nadat Brian Brobbey bekend maakte Ajax te zullen verlaten aan het einde van dit seizoen, maakte hij meteen de belofte om tot dat moment alles te geven voor zijn huidige club. Jaap de Groot ziet dat hij die belofte nakomt.

"Vaak krijgen spelers die een transfervrije status forceren bij de club die jarenlang in ze heeft geïnvesteerd, geen speelminuten meer. Bij Brobbey niets van dat alles en dat zegt wel iets", aldus De Groot in het Parool. "Velen, inclusief trainer Erik ten Hag, hebben blijkbaar nog steeds het beste met hem voor."

In de minuten dat hij speelt, doet hij het ook goed. "Te beginnen op maandag 15 februari bij Jong Ajax-FC Dordrecht, waar hij als schaduwspits achter Lassina Traoré meters moest maken voor het drie dagen later geplande Lille-Ajax", vervolgt de colomnist. "Brobbey werkte hard, speelde slim en stelde Traoré na rust in staat om de 1-0 te scoren. Na deze assist werd hij meteen gewisseld."

Drie dagen later mocht hij invallen bij Ajax 1. "Na zijn invalbeurt, een kwartier voor tijd, was de teenager niet te houden en scoorde vlak voor tijd het winnende doelpunt", gaat hij verder. "Zoals hij een week later als invaller opnieuw tegen Lille zijn club uit de gevarenzone trok, door met het hoofd de assist te leveren voor de 2-1 van David Neres."

"Zijn belofte, om tot het laatst alles voor zijn club te geven, was hij nagekomen. Een ontroerend beeld", aldus De Groot, die schrijft dat Ajax toch nog een laatste poging gaat wagen om Brobbey langer vast te leggen. "We gaan het zien. Maar of hij nu wel of niet in Amsterdam blijft, deze fijne knul wens je gewoon het allerbeste toe."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›